GRUNDFORLØBET I STX.

Grundforløbet har en varighed på 3 måneder og vil derfor afsluttes i starten af november.

Grundforløbet er fælles for alle elever.

Der vil i grundforløbet indgå undervisning i dansk, engelsk, matematik og samfundsfag og i nogle af de studieretningsfag skolen udbyder.

Undervisningen skal understøtte elevernes valg af studieretning, så eleven kan træffe et kvalificeret valg af studieretning.

Der indgår endvidere to introducerende fag i grundforløbet:

  1. naturvidenskabeligt grundforløb (NV) –  som er en introduktion til naturvidenskabelig tankegang og metode.
  2. almen sprogforståelse (AP) – som er en generel introduktion til sprogforståelse, grundlæggende grammatisk forståelse og en introduktion til sproget latin.

De to fag afsluttes med en intern prøve og resultatet tæller med i det samlede eksamensresultat med en samlet vægt på 0,5.

Der vil i løbet af grundforløbet være en obligatorisk evalueringssamtale, som skal være med til at afdække elevens faglige niveau og understøtte elevens valg af studieretning.

I løbet af grundforløbet vil der blive foretaget en skriftlig screening i matematik og screeningen vil indgå som en del af evalueringssamtalen og er ment som et hjælpemiddel til at afdække elevens behov for hjælp i matematik.

14
oktober
foto
Elever fra 1x har i fredags været i værkstedet for at fremstille prototyper i deres projekt, der handler om unge hjemløse.
11
oktober
foto
Spil dansk ugen
07
oktober
foto
2p og q på studietur i Barcelona
07
oktober
foto
2e har udforsket Irland med besøg på en pigeskole, byvandring med forhenværende politiske fanger i både et republikansk og et loyalistisk nabolag i Belfast, byvandring om Påskeoprøret i Dublin, rigtig irsk teater og besøg på et af verdens mest prestigefyldte universiteter, Trinity College.
03
oktober
foto
I øjeblikket har vi også et sproghold afsted i Barcelona 😄💃🕺🌞
03
oktober
foto
Sidste dag i 2h tur til Prag blev brugt på Museum og Communism hvor en misforståelse i aften gjorde at Jakob Hanghøj måtte springe til som guide. Resten af dagen går på shopping inden turen går hjemad.
02
oktober
foto
Tredje dag i Tjekkiet bød på to virksomhedsbesøg. HHX'erne besøgte først Amazon Distribution Center i Prag, som dækker en stor del af Centraleuropa med alle varerne fra Amazon. Et kæmpe logistisk setup og imponerende lagerstyring. Herefter tog vi videre til et af de sidste ægte bøhmiske glasværker, som laver krystalglas efter de ægte gamle traditioner.
02
oktober
foto
2h har på andendagen af turen til Prag været på er af Prags utallige mikrobryggerier og været på Skoda-fabrikken og -museum 60km nord for byen. En enorm fabrik med 35.000 ansatte, som nærmest er en by i byen. Vi havde fællesspisning med smag på lokale retter, med noget delte meninger om maden. Sidst er holdet i teatret og ser Black Light show.
Kontakt

Struer Statsgymnasium
Jyllandsgade 2, DK-7600 Struer
Tlf. 97 854300
struer-statsgym@stgym.dk

Kontorets åbningstider:
Mandag - onsdag 07:30 - 16:00
Torsdag 07:30 - 15:00
Fredag 07:30 - 14:00
ean-nr.: 5798000558236
CVR.nr. 29548358