Velkommen

Velkommen til Struer Statsgymnasiums hjemmeside. Vores skole er Danmarks første Campusskole, og vi har siden 2008 udbudt både gymnasiale uddannelser og erhvervsuddannelser. I dag udbyder skolen EUD, EUX, STX, HHX, HTX, HF, IB og 10.klasse i ét samlet internationalt studiemiljø med fælles ledelse, og det gør os til noget helt unikt. Og så har vi ovenikøbet også en kostskole, som er den hjemlige ramme for elever på alle vores uddannelser med 127 værelser. Du kan besøge sektionerne om vores uddannelser og vores kostskole via forsiden.

Vores motto er Lær mere – Learn more. Det hænger på væggen i vores hovedindgang som daglig påmindelse om, hvad der er vores overordnede mål. Det betyder i sin essens, at vi vil lære eleverne mere end de selv tror de nogensinde får brug for. Vi er overbeviste om, at vi i de faglige aktiviteter – i fag, i projekter, på tværs af fag, gennem sociale aktiviteter – kan udruste eleverne med kompetencer og færdigheder, som de i nogle tilfælde først opdager nytten af senere i deres liv. På SSG skal eleverne lære alt det der kræves i love og bekendtgørelse og så lige lidt mere.

Derfor vil vi følgende:

1. at eleverne på SSG bliver medlevende, modige og nysgerrige.

2. at eleverne oplever en meningsfuld skolegang.

3. at eleverne opnår kompetencer og færdigheder, som det 21 århundrede kræver.

4. at eleverne udfordres til at blive morgendagens iværksættere, aktive medborgere, kompetente fagpersoner og problemløsere.

Struer Statsgymnasium er en institution, der altid har forandret sig. Født som DSB-bygning i 1917, etableret som gymnasium i 1932, indviet kostskole i 1970, oprettet af IB-uddannelsen i 2003, gennemført fusion i 2008 med den tidligere erhvervsskole, startet 10.klasse i 2011 og udvidet EUD/EUX-udbuddet i 2016 til hele 10 GF2-tilbud. Struer Statsgymnasium er en skole med lange historiske rødder, der udgør et fundament, som vi står stolte på, og en skole under konstant udvikling.

Hver dag møder vi med fokus på kvalitet i opgaveløsningen og med omsorg for vores medmennesker. Vi ønsker kort sagt at hver eneste elev skal løfte sig fagligt og menneskeligt og blive så dygtige som muligt.

januar
Åbent hus på SSG - kom og hør om vores uddannelser indtil kl. 12:30.
januar
Ready when you are! Kom til åbent hus i dag og hør om vores uddannelser!
Dagens glade EUD-dimittender
januar
Med Lions YCE-program til et 3 ugers camp i Portugal eller Frankrig i din næste sommerie!

Alle udgifter (minus lommepenge) dækkes af Lions Club.
Deadline for en skriftlig ansøgning er torsdag den 24. januar. Ansøgningen skal være motiveret og skal indeholde overvejelser om, hvad dansk kultur er og betydningen for at sætte sig ind i kulturelle forskelle i Europa/internationalt. Flere informationer om turen samt ansøgningsformularer fås hos IB-koordinator Morten Rødgaard Jensen. Ansøgningen skal sendes til mrj@stym.dk, og så udvælges to elever.

Alle Lions klubber deltager aktivt i YCE arbejdet for, at skabe og oprette en gensidig forståelse mellem verdens folk og dermed bringer unge i en meningsfuld og alsidig kontakt med andre unge af andre nationaliteter og kulturelle baggrunde.
- At udveksle unge mellem Danmark og andre lande, hvor Lions er repræsenteret
- At unge oplevelser en anden kultur, som gæst hos en værtsfamilie
- At unge deltager og oplever international forståelse på en ungdomslejr
Innovation på HTX
januar
Vores 2016-årgang fra ATU, Akademiet for Talentfulde Unge - Ingeborg Kirstine Juul Fredslund-Madsen, Jonatan Rønsholdt, Louise Buksti-Ladefoged, Martine Daucke von Barner:
januar
The Galla Dance practice has begun.
Valgfagskaravanen på besøg: