Velkommen

Velkommen til Struer Statsgymnasiums hjemmeside. Vores skole er Danmarks første Campusskole, og vi har siden 2008 udbudt både gymnasiale uddannelser og erhvervsuddannelser. I dag udbyder skolen EUD, EUX, STX, HHX, HTX, HF, IB og 10.klasse i ét samlet internationalt studiemiljø med fælles ledelse, og det gør os til noget helt unikt. Og så har vi ovenikøbet også en kostskole, som er den hjemlige ramme for elever på alle vores uddannelser med 127 værelser. Du kan besøge sektionerne om vores uddannelser og vores kostskole via forsiden.

Vores motto er Lær mere – Learn more. Det hænger på væggen i vores hovedindgang som daglig påmindelse om, hvad der er vores overordnede mål. Det betyder i sin essens, at vi vil lære eleverne mere end de selv tror de nogensinde får brug for. Vi er overbeviste om, at vi i de faglige aktiviteter – i fag, i projekter, på tværs af fag, gennem sociale aktiviteter – kan udruste eleverne med kompetencer og færdigheder, som de i nogle tilfælde først opdager nytten af senere i deres liv. På SSG skal eleverne lære alt det der kræves i love og bekendtgørelse og så lige lidt mere.

Derfor vil vi følgende:

1. at eleverne på SSG bliver medlevende, modige og nysgerrige.

2. at eleverne oplever en meningsfuld skolegang.

3. at eleverne opnår kompetencer og færdigheder, som det 21 århundrede kræver.

4. at eleverne udfordres til at blive morgendagens iværksættere, aktive medborgere, kompetente fagpersoner og problemløsere.

Struer Statsgymnasium er en institution, der altid har forandret sig. Født som DSB-bygning i 1917, etableret som gymnasium i 1932, indviet kostskole i 1970, oprettet af IB-uddannelsen i 2003, gennemført fusion i 2008 med den tidligere erhvervsskole, startet 10.klasse i 2011 og udvidet EUD/EUX-udbuddet i 2016 til hele 10 GF2-tilbud. Struer Statsgymnasium er en skole med lange historiske rødder, der udgør et fundament, som vi står stolte på, og en skole under konstant udvikling.

Hver dag møder vi med fokus på kvalitet i opgaveløsningen og med omsorg for vores medmennesker. Vi ønsker kort sagt at hver eneste elev skal løfte sig fagligt og menneskeligt og blive så dygtige som muligt.

september
1htx og 2hf Bio B holder fælles Limfjordsdag. Pga. vejrudsigten blev aktiviteten flyttet indendørs.
CAS Day – 27.09.2019 ✨
(CREATIVITY - ACTIVITY - SERVICE)
Here at SSG, the annual IB CAS day is just around the corner and all of the IB students are really excited!
That means that the sale of the IB CAS Lottery tickets has begun! All of the great prizes are again sponsored by businesses in Struer.
🌟 B&O, Expert, Astrup Optik, Fri BikeShop, as well as several big supermarkets and many more have sponsored this year’s CAS lottery. And the first prize this year is a stunning pair of B&O BeoPlay E6 wireless headphones! It’d be nice to be the winner of these, right? Don't miss out on the opportunity to win either of these amazing prizes listed on the IB lottery ticket!

Winning tickets are still on sale among our IB students.
You can still buy your ticket until Thursday the 26th of September and the prizes will be drawn on the 27th of September 2019 on CAS Day at SSG. 1 lottery ticket is 50kr – your money will support the fundraiser for Red Cross charities. Help us support a good cause!

We wish you the best of luck! 🤞

CAS Dag – 27.09.2019 ✨
(KREATIVITET – AKTIVITET – SERVICE)
Her på SSG er den årlige IB CAS-dag lige rundt om hjørnet.
Det betyder, at salget af IB CAS lotterisedler er begyndt! Alle vores præmier er igen i år sponsoreret af virksomheder i Struer.
🌟 B&O, Expert, Astrup Optik, Fri BikeShop, flere af de store supermarkeder og mange andre butikker har sponsoreret dette års CAS-lotteri. Førstepræmien i år er et fantastisk par B&O BeoPlay E6 trådløse hovedtelefoner! Det ville være dejligt at være vinderen af disse, ikke? Gå ikke glip af muligheden for at vinde en af de fantastiske præmier, der er angivet på lotterisedlen!

Mange vinderbilletter er stadig til salg blandt vores IB-elever. Du kan stadig købe din lodseddel indtil torsdag den 26. september, og præmierne trækkes den 27. september 2019 (fredag, CAS-dag på SSG). 1 lodseddel koster 50 kr - og alle de penge, der indsamles ved at sælge lodsedler, vil støtte pengeindsamlingen til Røde Kors velgørenhedsorganisationer. Hjælp os med at støtte en god sag!
Vi ønsker dig held og lykke! 🤞
september
NV biologi var i dag ved fjorden for at undersøge fjordens fødevarer. Dagens fokus var tang som superfood, men der blev også fundet en masse andre spændende ting.
september
HTX2 har i dag lavet kemiske "julekugler" i kemilaboratoriet.
september
Besøg fra Børns Vilkår og Workshop med 10.klasse SoMe til SoWe om sociale medier.
september
10. Klasserne på introtur i Kbh. Tidligt mandag den 2/9 tog 58 søde elever og deres lærere af sted til København. På programmet var bl.a. Nationalmuseet, Krigsmuseet, at være publikum til et tv2zulu program, Tivoli, masser af hygge og samvær på tværs af holdene.
september
1. HTX er på tur til Århus med fagene teknologi og samfundsfag. De arbejder med projektet unge hjemløse. Billederne er fra ungeherberget.
september
Dagens SSG morgensamling bød på besøg af Lasse Kvist, som lige nu er aktuel i Danmark har talent. Det var et underholdende show, hvor eleverne fik set og følt lidt af Lasses talenter.