2096531
kost2
gensyn
Kostpolitik

Kosten på Struer Statsgymnasium skal være sund og der skal være rig mulighed for at den enkelte elev kan sammensætte en ernæringsmæssig tilstrækkelig kost i forhold til aldersgruppen.

Ved indkøb, produktion og servering tages udgangspunkt i de 8 officielle kostråd, hvilket i praksis bl.a. betyder:

• at der ved indkøb vælges magre kød- og mælkeprodukter
  • at der produceres med begrænset mængde af fedtstof
  • at der til alle måltider serveres frugt og groft brød
  • at der dagligt serveres fisk som pålæg

Fra kostpersonalets side lægges vægt på, at måltider serveres indbydende og velsmagende samtidig med, at det giver den enkelte mulighed for at sammensætte et sundt og nærende måltid.

Det er elevens eget ansvar at vælge ernæringsrigtigt ud fra det tilbud der gives;

• kostskolens kostfaglige personale introducerer eleverne på fællesmøder til, hvordan man vælger ernæringsrigtig mad
  • det kostfaglige personale står til rådighed med yderligere råd og vejledning

Udvalget til de forskellige måltider tilpasses efterspørgslen inden for rimelighedens grænser

• Det kostfaglige personale skal med ernæringsmæssig viden forstå at implementere elevernes ønsker, idet der samtidig tages hensyn til skolens ansvar for som institution at servere en ernæringsrigtig kost

Der lægges vægt på en høj grad af egenproduktion

• Brug af halv- og helfabrikata begrænses og varer med tilsætningsstoffer undgås så vidt muligt

Råvarekvaliteten sikres gennem faglig diskussion af de råvarer, der anvendes i køkkenet.

• Der vælges med dette udgangspunkt så vidt muligt danske og økologiske råvarer.

Årets gang skal afspejles i menuplan og anvendelse af grøntsager til salater.

Spiseomgivelser skal for den del som vi som kostpersonale har indflydelse på, fremstå som rene og hyggelige ud fra en bevidsthed om, at spisemiljøet har betydning for oplevelsen af måltidet.

På kostskolen

• Elevernes fødselsdage markeres 1 gang om måneden, sidste tirsdag i måneden, med kage eller lignende til eftermiddagskaffen.

• Helligdage markeres ligeledes ved servering af traditionel festmad i forhold til højtiden.

• Der afholdes kostudvalgsmøder med kostudvalget

De 10 kostråd