kost1
kost2
gensyn
fiskekonkurrence

Buchholtz prisopgaven 2017

1. Lykke

Skriv et essay om Lykke. Du skal tage udgangspunkt i tekst 1 (Jannie Schjødt Kold: Lykken er i fredagsbaren) og overveje lykkeforskernes og lykketestenes betydning for folks lykkefølelse. Prøv evt. at vurdere en af de lykkemålinger, du kan finde på Google.

2. Eliten og folket

Skriv en kronik om relationerne mellem eliten og folket.

Kronikken skal indeholde en redegørelse for synspunkterne og en karakteristik af argumentationsformen i Dennis Nørmarks klumme ”Fyr eliten” (Tekst 2).

Diskuter synspunkterne.

3. Facebook

Skriv en kronik om Facebooks betydning.

Kronikken skal indeholde en redegørelse for synspunkterne og en karakteristik af argumentationsformen i ”Løgnehistorier trives på Facebook” (Tekst 3).

Diskuter synspunkterne.

4. Novelle eller digt

Skriv en novelle eller et digt - evt. en raptekst - om ét af de emner, der omtales i materialet. Du skal tage udgangspunkt i et citat fra en af teksterne. Skriv citatet ind som et motto over din tekst.

5. Litterær artikel

Skriv en litterær artikel, der skal indeholde en analyse og fortolkning af Johs. Buchholtz digt ”Vil I vide hvordan man digter” fra ”Ravne og Duer” 1921. Giv herunder en karakteristik af, hvordan det beskrives at være kunstner og placer forfatteren i litteraturhistorien. (Find digtet og baggrundsmateriale på siden www.limfjordslitteratur.dk under forfatterprofilen Johs. Buchholtz – undervisningsmateriale – digte – bemærk at digtet fylder 3 bogsider og derfor 2 sider på computersiden).

Opgaven skal afleveres senest 7.4 2017.

 

Her kan du se billeder fra tidligere års konkurrencer:

2013

2014

24
april
Kontorelev til Thy-Mors HF & VUC, Thisted-afdelingen
24
april
Westpack A/S søger kontorelev med speciale i økonomi
24
april
foto
Rap møder klassisk musik i et stort projekt med Aarhus symfoniorkester og rapperen Per Vers. Vores elever skal indgå i det store kor i Joseph Haydns mesterværk Skabelsen, som er blevet nyfortolket i en version 2.0 med rap, beats og guitar. Viborg Gymnasium og HF har fået æren af at lægge hus til koncerten d. 26. april.
Koncerten er på onsdag kl. 19.30 og billetter kan købes på: http://kortlink.dk/pk5a
21
april
foto
Fra INNOVATION CAMP-præsentationen:
21
april
foto
THE INNOVATION CAMP
The Innovation Camp is a summer camp organised by Bang & Olufsen. Throughout the camp, the participants will experience the steps of an intense innovation process.
Read more about the project:
20
april
foto
3h's første virksomhedsbesøg i København. Klassen var forbi Egmont, som lavede et super godt oplæg om virksomheden og deres strategi, samt lille rundvisning på toppen af Egmont-bygningen med udsigt over hele det centrale København.
20
april
foto
EUS - Erhvervsuddannelse for Studenter
EUS er en praktisk, erhvervsrettet uddannelse specielt designet til dig, som har en gymnasial baggrund og gerne vil komme ude i erhvervslivet.
Uddannelsen indledes med 10 uger på Struer Statsgymnasium og fortsætter derefter med 2 år ude i erhvervslivet i en praktikvirksomhed. Du har kun tre fag, nemlig Afsætning C, Erhvervsøkonomi C og IT C.
Opstart: 21. august 2017
Du kan tilmelde dig på kontoret eller ring 97 85 43 00
20
april
Er du den nye elev til Løvbjerg i Struer?
Kontakt

Struer Statsgymnasium
Jyllandsgade 2, DK-7600 Struer
Tlf. 97 854300
struer-statsgym@stgym.dk

Kontorets åbningstider:
Mandag - onsdag 07:30 - 16:00
Torsdag 07:30 - 15:00
Fredag 07:30 - 14:00
ean-nr.: 5798000558236
CVR.nr. 29548358