kost1
kost2
gensyn

Buchholtz prisopgaven 2017

1. Lykke

Skriv et essay om Lykke. Du skal tage udgangspunkt i tekst 1 (Jannie Schjødt Kold: Lykken er i fredagsbaren) og overveje lykkeforskernes og lykketestenes betydning for folks lykkefølelse. Prøv evt. at vurdere en af de lykkemålinger, du kan finde på Google.

2. Eliten og folket

Skriv en kronik om relationerne mellem eliten og folket.

Kronikken skal indeholde en redegørelse for synspunkterne og en karakteristik af argumentationsformen i Dennis Nørmarks klumme ”Fyr eliten” (Tekst 2).

Diskuter synspunkterne.

3. Facebook

Skriv en kronik om Facebooks betydning.

Kronikken skal indeholde en redegørelse for synspunkterne og en karakteristik af argumentationsformen i ”Løgnehistorier trives på Facebook” (Tekst 3).

Diskuter synspunkterne.

4. Novelle eller digt

Skriv en novelle eller et digt - evt. en raptekst - om ét af de emner, der omtales i materialet. Du skal tage udgangspunkt i et citat fra en af teksterne. Skriv citatet ind som et motto over din tekst.

5. Litterær artikel

Skriv en litterær artikel, der skal indeholde en analyse og fortolkning af Johs. Buchholtz digt ”Vil I vide hvordan man digter” fra ”Ravne og Duer” 1921. Giv herunder en karakteristik af, hvordan det beskrives at være kunstner og placer forfatteren i litteraturhistorien. (Find digtet og baggrundsmateriale på siden www.limfjordslitteratur.dk under forfatterprofilen Johs. Buchholtz – undervisningsmateriale – digte – bemærk at digtet fylder 3 bogsider og derfor 2 sider på computersiden).

Opgaven skal afleveres senest 7.4 2017.

 

Her kan du se billeder fra tidligere års konkurrencer:

2013

2014