Prøver i 10. Klasse på SSG

Regelgrundlaget fremgår af folkeskolelovens § 19 f og bilag 2 og 3 i prøvebekendtgørelsen. 
Elever i 10. klasse kan indstille sig til 10.-klasse-prøver i et eller flere af fagene dansk, matematik, engelsk, tysk, fransk og fysik/kemi, jævnfør folkeskolelovens § 19 f, eller indstille sig til at aflægge en eller flere af folkeskolens bundne afgangsprøver (9. klasse). Om prøverne gælder det, at:

  • en elev kan vælge at kombinere prøverne, så eleven vælger at aflægge 10.-klasse-prøver i et eller flere fag og afgangsprøver i andre
  • hvis prøven i et fag består af både en mundtlig og en skriftlig del, kan eleven vælge at aflægge den ene del og fravælge den anden del
  • eleven kan ligeledes vælge at kombinere niveauerne i fag, hvor der både er en skriftlig og en mundtlig prøve.

 

En elev kan kun indstille sig til prøve i et fag, når eleven har fulgt undervisningen i faget frem til prøveafholdelsen, og en elev kan kun aflægge prøve i et fag én gang i et skoleår.

Indstilling til prøve skal ske inden den 1. december forud for maj/juni prøveterminen. 
Folkeskolens afgangsprøver i læsning og retskrivning kan i 10. klasse aflægges hver for sig. Det samme gælder matematiske færdigheder og matematisk problemløsning. I fagene dansk og matematik kan eleven dog ikke kombinere de skriftlige prøver. I faget dansk kan eleven for eksempel ikke aflægge skriftlig prøve i 10. klasse og afgangsprøven i læsning.

Se oversigten over de tilladte hjælpemidler for 10. klasse.

Se oversigten over de tilladte hjælpemidler for 9. klasse. 

 
14
oktober
foto
Elever fra 1x har i fredags været i værkstedet for at fremstille prototyper i deres projekt, der handler om unge hjemløse.
11
oktober
foto
Spil dansk ugen
07
oktober
foto
2p og q på studietur i Barcelona
07
oktober
foto
2e har udforsket Irland med besøg på en pigeskole, byvandring med forhenværende politiske fanger i både et republikansk og et loyalistisk nabolag i Belfast, byvandring om Påskeoprøret i Dublin, rigtig irsk teater og besøg på et af verdens mest prestigefyldte universiteter, Trinity College.
03
oktober
foto
I øjeblikket har vi også et sproghold afsted i Barcelona 😄💃🕺🌞
03
oktober
foto
Sidste dag i 2h tur til Prag blev brugt på Museum og Communism hvor en misforståelse i aften gjorde at Jakob Hanghøj måtte springe til som guide. Resten af dagen går på shopping inden turen går hjemad.
02
oktober
foto
Tredje dag i Tjekkiet bød på to virksomhedsbesøg. HHX'erne besøgte først Amazon Distribution Center i Prag, som dækker en stor del af Centraleuropa med alle varerne fra Amazon. Et kæmpe logistisk setup og imponerende lagerstyring. Herefter tog vi videre til et af de sidste ægte bøhmiske glasværker, som laver krystalglas efter de ægte gamle traditioner.
02
oktober
foto
2h har på andendagen af turen til Prag været på er af Prags utallige mikrobryggerier og været på Skoda-fabrikken og -museum 60km nord for byen. En enorm fabrik med 35.000 ansatte, som nærmest er en by i byen. Vi havde fællesspisning med smag på lokale retter, med noget delte meninger om maden. Sidst er holdet i teatret og ser Black Light show.
Kontakt

Struer Statsgymnasium
Jyllandsgade 2, DK-7600 Struer
Tlf. 97 854300
struer-statsgym@stgym.dk

Kontorets åbningstider:
Mandag - onsdag 07:30 - 16:00
Torsdag 07:30 - 15:00
Fredag 07:30 - 14:00
ean-nr.: 5798000558236
CVR.nr. 29548358